Här hittar du resultaten ifrån samtliga matcher som spelats under säsongen 2021/2022 i Champions League. Den första delen i ligan är kvalet, som spelas i flera olika steg under sommaren. Gruppspelet inleds efter det i september och pågår fram till och med december 2021. Efter årsskiftet tar sedan slutspelet vid där det är otroligt viktigt med vinst i varje match som spelas.

Resultat Champions League 2021/2022

Inter Club d'Escaldes
0 - 1
Víkingur Reykjavík
La Fiorita
1 - 2
Inter Club d'Escaldes
FCI Levadia
1 - 6
Víkingur Reykjavík

Europeisk fotboll innan Champions League
Innan Champions League fick det format som man har idag inför säsongen 1992/1993 var det inte bara utformningen som skiljde sig åt, utan även namnet på ligan. Istället gick den under namnet Europacupen, som mellan 1955 och 1992 var det enda stället för europeiska klubblag att få spela på internationell nivå. Här deltog 16 klubbar som alla vunnit sina nationella ligor. Lagen delades in i par som möttes i ett dubbelmöte med varsin hemmamatch. Den sammanlagda poängen avgjorde sedan vilket utav lagen som tog sig vidare till kvartsfinal, som även dem och likaså semifinalerna spelades som dubbelmöten.

Antalet deltagare ökade snabbt och man införde även fördelar där vissa lag kom in i turneringen efter att den första kvalomgången var klar. Detta gjorde att man utökade antalet matchomgångar inför kvartsfinalerna. 1991 infördes gruppspel, där de två gruppvinnarna möttes i den stora finalen. 1993 återinfördes semifinalerna och året därpå även kvartsfinalerna.

Spelarrekord i Champions League

Flest spelade matcher: 

 1. Iker Casillas, 177
 2. Cristiano Ronaldo, 176
 3. Xavi, 151
 4. Lionel Messi, 149
 5. Ryan Giggs, 145

Målvakten Iker Casillas är den spelare som gjort flest matcher i Champions League med 177 stycken. Spanjoren har spelat de flesta av matcherna med Real Madrid men efter att han lämnade Los Blancos 2015 och skrev på för portugisiska storklubben Porto, så fick han några Champions League-säsonger i Portotröjan också.

Cristiano Ronaldo har gjort näst flest matcher, och har chansen att gå om Iker Casillas eftersom Ronaldo fortfarande är aktiv. Men med sina 176 matcher (augusti 2021), så har han en andraplats just nu. 

Bakom finns Xavi, Raúl och Ryan Giggs som samtliga har fantastiska spelarkarriärer bakom sig. Xavi med sitt Barcelona, Ryan Giggs med Manchester United och Raúl med Real Madrid och Schalke 04.
Statistiken ovan gäller inte kvalrundor till turneringen.

Flest gjorda mål: 

 1. Cristiano Ronaldo, 134 mål
 2. Lionel Messi, 120 mål
 3. Robert Lewandowski, 73 mål
 4. Raúl, 71 mål
 5. Karim Benzema, 71 mål

 Den spelare som gjort flest mål i Champions League är Cristiano Ronaldo, följd av Lionel Messi. De båda spelarna är överlägsna i sammanhanget med sina 134 respektive 120 mål i turneringen. Lägg därtill att spelarna fortfarande är aktiva och har chansen att utöka sin målskörd.

Under säsongen 2020/21 gick Robert Lewandowski om den forna spelaren Raul och ligger trea genom tiderna. Karim Benzema ligger delad fyra med Raul och kan gå om under nästkommande säsong.
Både Benzema och Lewandowski är fortfarande aktiva.

Flest röda kort:

 1. Sergio Ramos, 4
 2. Zlatan Ibrahimovic, 4
 3. Edgar Davids, 4

Zlatan Ibrahimovic har inte bara varit en notorisk målskytt i Champions League, han har även varit en buse. Tillsammans med Sergio Ramos och Edgar Davids är Zlatan den spelare som har dragit på sig flest röda kort i Champions League någonsin med fyra röda.
Om Zlatan har en framtid i CL, så finns det en chans att han drar på sig något till. Även Sergio Ramos ligger i riskzonen för det.

Senaste ändring av listorna: Augusti 2021

Rekord bland svenskar i Champions League

Flest gjorda mål:

Zlatan Ibrahimovic, 49 mål

Med sina 49 mål i Champions League, är Zlatan den svensk som gjort flest i turneringen. Han är med det på plats elva på den totala listan över målskyttar i CL.
En annan svensk som gjort några mål i Champions League är Henrik Larsson. “Henke” hann med att göra sju mål i CL under sin karriär, där han hann spela för Celtic, Barcelona och Manchester United i turneringen. Han fick ju även kröna karriären med en Champions League-pokal 2006.

Röda kort: 

Zlatan Ibrahimovic, 4

Zlatan är som tidigare nämnt värst bland alla när det gäller röda kort i Champions League med sina fyra. En annan svensk-bekanting är Enoch Kofi Adu som faktiskt tagit två under sin karriär. Ghananen tog två röda kort under sin tid i Malmö FF, där det ena kom efter en omtalad sekvens mot Olympiakos.