Speltips Fotboll2020-05-28T09:32:39+02:00

Fotboll är världens största sport vilket gör det självklart att antal odds från de stora fotbollsligorna dominerar hos spelbolagen. Varje vecka går det att hitta tusentals odds med allt från de största ligorna till division 4 i Sverige. Med så stort fokus på fotboll finns även en mängd information som kan ligga till grund för de analyser och speltips som ges.

Speltips – som inspiration, information eller spelvärde

De speltips som presenteras här har fokus på de stora fotbollsligorna. De kan läsas oavsett om du har ett stort intresse för betting eller enbart följer de olika ligorna. Analyserna handlar om allt som påverkar lagens möjlighet att vinna kommande matcher. De är därför en bra sammanfattning för dig som vill följa ett speciellt lag men framförallt vänder vi oss till dig som ser betting som ett spännande inslag inför kommande fotbollsmatcher.

DAGENS BÄSTA SPELTIPS FÖR FOTBOLL

KAMPANJER OCH ERBJUDANDE

Matchanalys eller speltips?

Är det en matchanalys eller ett speltips du söker? Delvis är det samma sak men det finns en fundamental skillnad som du som spelar på matchen bör tänka på.

Matchanalys
I en matchanalys beskriver lagets form, tidigare matcher, skadeläge och annat som kan påverka resultatet. Därefter brukar skribenten dra en slutsats om vilket lag som har störst chans att vinna.

Är det Liverpool som möter Hudderfield är chansen mycket stor att analysen avslutas med att Liverpool till stor sannolikhet kommer att vinna. Klasskillnaden är helt enkelt för stor. Men det betyder inte automatiskt att ett bet på Liverpool är spelvärt. För att det ska bli ett riktigt bra speltips behöver skribenten även ta hänsyn till oddset.

Speltips
Skribenter som skriver om betting inom fotboll och ger speltips inför matcherna är inte bara insatt i sporten utan även betting och oddssättning. I analysen över matchen kan det vara tydligt att ena laget kommer att vinna. Men för att det ska vara spelvärt gäller det även att oddset för vinst är lika eller större med chansen som skribenten anser att laget har att vinna.

Spelar Sveriges fotbollslandslag mot Malta kommer de flesta säga att Sverige kommer att vinna. Men det är knappast ett bra speltips om skribenten rekommenderar spel på Sverige om oddset är 1,02. Det finns alltid en risk och de bästa skribenter inom speltips tar även hänsyn till risken.

Maximera vinsterna från speltipsen

De flesta som lägger pengar på odds på olika fotbollsmatcher gör det för att öka spänningen och förhoppningsvis vinna en del pengar. Man läser olika speltips och försöker skapa sig en egen uppfattning kring vilket vad som är värt att spela på. Framförallt är det för att skapa spänning till en match man ska titta på.

Men det finns även de som för statistik på alla bet de gör och utifrån det försöker vinna pengar på lång sikt. Ofta nämner skribenter som löpande ger speltips hur många units de vunnit sedan de började spela alternativt ROI (procentuell avkastning) som de uppnått över en tid. Vill du lyfta ditt spelande en nivå kan du följa dessa skribenter och även analysera hur dem för att nå ännu bättre resultat.

1. Följ de som är transparenta
Alla kan lyckas med ett enda bet, eller två. Men det är de som lyckas få avkastning månad efter månad som levererar de bästa speltipsen. En fördel är alltså att söka efter de skribenter som regelbundet lägger bet och även visar statistik över resultatet över tid.

2. Analysera spelen över tid
Brukar du vinna mest på 1X2-spel eller när du spelar över/under? Är du bättre på att analysera fotboll än hockey De flesta har ingen aning om vad de egentligen är bäst på utan spelar på de matcher man ”känner för”.

Men testa att bokföra varje bet du gör – oavsett om du analyserar själv eller följer skribenter som skriver speltips på fotboll. Skriv upp vilken liga, vilken spelform, vilka lag osv du spelat på. Vad som ska noteras bestämmer du själv men det kan bli mycket intressant i längden om du exempelvis ser att du har betydligt bättre ROI på Över/under än Resultatspel osv. Att hitta vad man själv är bäst på (eller fotbollsskribenten) gör att ROI kan öka betydligt.

3. Betbuilder – Kombinera flera speltips
Betbuilder är en spelform som är relativt ny och hittas än så länge enbart hos vissa spelbolag. Att utnyttja denna spelform innebär att man kan spela på flera olika utfall inom samma match i ett kombinationsspel. Därmed går det även att kombinera flera speltips och skapa riktigt höga odds.

Exempel:
Manchester United ska spela mot Chelsea och flera speltips lyfter fram United som vinnare till odds 2.50. Samtidigt nämner din favoritskribent inför matchen att oddset för över 3,5 mål är mycket spelvärt på 3,0. Nu finns två alternativ.

Antingen spelar du 100 kr på United samt 100 kr på över 3,5 mål. Den totala insatsen är 200 kr och total vinst kan bli 550 kr.

Alternativet är att kombinera dessa två speltips i ett enda bet. Därmed räcker det att lägga 100kr på kombinationen United + Över 3,5 mål och få ett odds på 7,5. Den totala insatsen är 100 kr och total vinst kan bli 750 kr. Lägre insats och högre odds. Men då krävs ju även att bägge spelen går in.

4. Spela bara för vad du har råd att förlora
Det absolut viktigaste rådet som tål att sägas ofta – Spela enbart för de pengar du har råd att förlora. Betting ska vara roligt och spännande och pengarna som satsas ska kunna förloras utan att det påverkar din privatekonomi. Har du problem med spelande? Kontakta Stödlinjen.com

Till toppen