Den högsta fotbollsdivisionen för herrar i Tyskland kallas för Bundesliga. Dessa matcher brukar vara oerhört populÀra och det Àr till och med sÄ att de drar till sig mer publik frÄn olika hÄll Àn mÄnga andra matcher i vÀrlden. Matcherna brukar allra oftast vara utspridda över slutet av veckan sÄ som pÄ fredagar, lördagar samt söndagar. MÄnga spelare frÄn Sverige har ocksÄ spelat i Bundesliga. Oftast brukar avspark vara kl 15.30 men sÄklart kan det variera.


Annons: ⇱ William Hill - FĂ„ 100 kr som freebet nĂ€r du sĂ€tter in 200 kr!

18+ Är | Regler & villkor gÀller | GÀller nya kunder

FÖLJ BUNDESLIGA 2020/2021

Bundesliga grundades sĂ„ tidigt som Ă„r 1963, och det Ă€r 18 stycken klubbar som spelar i denna liga. Den professionella klubb som har lyckats kamma hem flest titlar i Bundesliga Ă€r klubben Bayern MĂŒnchen, och de Ă€r Ă€ven regerande mĂ€stare just nu. Detta lag har vunnit ligan hela 26 gĂ„nger vilket Ă€r fantastiskt bra.

De tvĂ„ lag som placerar sig lĂ€ngst ner i divisionen nĂ€r sĂ€songen Ă€r över kommer att bli nedflyttade till 2. Fußball-Bundesliga, medan de tre lag som placerar sig först nĂ€r sĂ€songen Ă€r över kvalar direkt till Uefa Champions League.

I Sverige var det Viasat som hade rĂ€ttigheterna till att sĂ€nda matcherna frĂ„n Bundesliga hĂ€r i Sverige, men efter 09/10 var det Eurosport som tog över och sĂ€nde matcherna i Östeuropa och Ă€ven i Norden under en period. Men nu Ă€r rĂ€ttigheterna tillbaka hos Nent Group och Viasat i Sverige.

HÀr hittar du resultat och tabeller ifrÄn tidigare sÀsonger av Bundesliga
Bundesliga 2019/2020
Bundesliga 2018/2019
Bundesliga 2017/2018
Bundesliga 2016/2017