Den högsta fotbollsdivisionen för herrar i Tyskland kallas för Bundesliga. Dessa matcher brukar vara oerhört populära och det är till och med så att de drar till sig mer publik från olika håll än många andra matcher i världen. Matcherna brukar allra oftast vara utspridda över slutet av veckan så som på fredagar, lördagar samt söndagar. Många spelare från Sverige har också spelat i Bundesliga. Oftast brukar avspark vara kl 15.30 men såklart kan det variera.


Annons: ⇢ 888sport - Få 100 kr bonus på din första insättning!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

FÖLJ BUNDESLIGA 2018/2019

Bundesliga grundades så tidigt som år 1963, och det är 18 stycken klubbar som spelar i denna liga. Den professionella klubb som har lyckats kamma hem flest titlar i Bundesliga är klubben Bayern München, och de är även regerande mästare just nu. Detta lag har vunnit ligan hela 26 gånger vilket är fantastiskt bra.

De två lag som placerar sig längst ner i divisionen när säsongen är över kommer att bli nedflyttade till 2. Fußball-Bundesliga, medan de tre lag som placerar sig först när säsongen är över kvalar direkt till Uefa Champions League.

I Sverige var det Viasat som hade rättigheterna till att sända matcherna från Bundesliga här i Sverige, men efter 09/10 var det Eurosport som tog över och sände matcherna i Östeuropa och även i Norden.

Här hittar du resultat och tabeller ifrån tidigare säsonger av Bundesliga
Bundesliga 2018/2019
Bundesliga 2017/2018
Bundesliga 2016/2017