Premier League

Hem/Premier League
Premier League2020-09-01T12:00:18+02:00


Den högsta ligan inom den engelska fotbollen kallas för Premier League och dessförinnan hette den FA Premier League. Denna liga grundades den 20 februari Är 1992 och hÀr spelar det 20 stycken professionella klubbar i England. Det företag som sponsrade ligan mellan Ären 2004 till 2016 var Barclays Bank och detta gjorde att ligan kallades för Barclays Premier League under de Ären. Innan Premier League fanns sÄ var standarden pÄ den engelska fotbollen ganska lÄg.


Annons: ⇱ William Hill - FĂ„ 100 kr som freebet nĂ€r du sĂ€tter in 200 kr!

18+ Är | Regler & villkor gÀller | GÀller nya kunder

HÀr pÄ Fotbollsresultat.com hittar du de senaste nyheterna ifrÄn ligan, samt de aktuella resultaten och tabellerna för Premier League under sÀsongen 2020/2021.

FÖLJ PREMIER LEAGUE 2018/2019

SENASTE NYTT FRÅN PREMIER LEAGUE

Ladda fler inlÀgg

Premier League Àr en av Europas bÀsta fotbollsligor. Ligan skapades 1992 och har sedan 1995 innehÄllit 20 lag, vilket innebÀr att varje spelande lag i engelska högstaligan spelar 38 ligamatcher var per sÀsong.

Premier League spelas i vanliga fall mellan augusti och maj med vissa undantag. Till exempel 2020, nÀr coronapandemin flyttade fram ligan till att avslutas i augusti. I och med att ligan spelas över vintern, sÄ spelas fotboll över högtiderna kring jul- och nyÄrsafton.

En stor tradition Ă€r att följa matcher pĂ„ Boxing Day, för oss svenskar annars kallat annandag jul. PĂ„ Boxing Day spelar samtliga PL-lag match och det följs över hela vĂ€rlden med spĂ€nning. Även nyĂ„rsdagen brukar bjuda pĂ„ hĂ€rlig engelsk fotboll.

De tre klubbar som hamnar sist i ligan nÀr sÀsongen Àr slut kommer att bli nedflyttade till The Championships, vilken Àr den divisionen under Premier League. De fyra klubbar som kommer först i ligan nÀr sÀsongen Àr över kommer dÀremot att kvala vidare direkt till den eftertraktade Uefa Champions League. En sÀsong i denna liga brukar vara mellan augusti och maj, frÄn hösten till vÄren.

Det Àr faktiskt sÄ att Premier League Àr den liga som Àr mest bevakad i hela vÀrlden. Genom Ären sÄ Àr det bara 6 av 47 stycken klubbar som har lyckats kamma hem titeln, vilka Àr Chelsea, Machester United, Arsenal, Manchester City, Blackburn Rovers och Leicester City. Det Àr alltsÄ ganska tydligt genom att titta pÄ detta vilka de mest framgÄngsrika klubbarna i England Àr.

HÀr hittar du resultat och tabeller ifrÄn tidigare sÀsonger av Premier League
Premier League 2019/2020
Premier League 2018/2019
Premier League 2017/2018
Premier League 2016/2017

Premier Leagues topp 6

De senaste Ă„ren har ett uttryck inom Premier League vĂ€xt sig starkare. De berömda “topp 6”. De lagen Ă€r de mest ekonomiskt starka och Ă€r de starkaste varumĂ€rkena i England. De stora jĂ€ttarna nu för tiden Ă€r Manchester-klubbarna City och United, dĂ€r Manchester United har en historia som ingen ifrĂ„gasĂ€tter, men dĂ€r Manchester City har blivit ett mer framgĂ„ngsrikt lag pĂ„ senaste tiden. City har ocksĂ„ blivit alltmer populĂ€rt runt om i vĂ€rlden och anses vara en mycket rik klubb.

I London finns tre storlag att prata om, Tottenham, Chelsea och Arsenal. Det Ă€r ocksĂ„ ganska “nya” storlag pĂ„ kartan. Inte minst Chelsea, som har vĂ€xt till en storklubb i vĂ€rlden efter att Roman Abramovich tog över som Ă€gare av klubben 2003. Arsenal har vĂ€xt i och med sina framgĂ„ngar i början av 2000-talet och Tottenham Ă€r en storklubb sedan tidigare.

Även Liverpool rĂ€knas sĂ„klart som en av de största klubbarna och det Ă€r rĂ€ttmĂ€tigt. Klubben har en stark historia och en drös av legendariska spelare har fĂ„tt bĂ€ra den röda tröjan.

Dessa topp 6-klubbar bör ligga i toppen av serien varje Är enligt mÄnga, men det Àr inte alltid fallet. Leicester City tog titeln 2015/16 och fler lag Àr pÄ vÀg uppÄt. Man skapar inte alltid de bÀsta fotbollslagen med stora pengar.

Till toppen