Det finns idag flera olika aktörer på marknaden som erbjuder livestreaming av de största fotbollsligorna och mästerskapen. På så sätt kan du följa matcherna när det passar dig bäst, var du än befinner dig någonstans.

I listan nedan kan du se vart du ska vända dig för att kunna följa just din liga under säsongen 2021/2022.

Liga Streamingtjänst
Allsvenskan
Superettan
Damallsvenskan (utvalda matcher)
Champions League
Europa League
Bundesliga
La Liga
Ligue 1
Premier League
Serie A

Här nedan hittar du korta presentationer av olika streamingtjänster där du kan följa de stora fotbollsligorna via nätet.

Viaplay

Viasats streamingtjänst Viaplay sänder matcher ifrån flera av de större fotbollsligorna i Europa. Tjänsten erbjuder förutom sport även filmer och serier som du kan ladda ner och titta på offline om du så önskar. Viaplay har ett av de bredaste sportutbuden på marknaden och har bland annat rättigheterna för Premier League och Europa League.
>> Beställ ditt Viaplay Sportpaket här <<

Cmore

För den som inte vill missa matcherna i Italien och Spanien med Serie A och La Liga så är C More den streamingtjänst som passar dig bäst. Dessutom finns här sändningar från en mängd andra idrottsevenemang. Utöver sport kan du hos C More se de flesta programmen från TV4 och SVT, samt ett stort utbud av filmer och serier. C More har också rättigheterna till Champions League från och med säsongen 2021/22.
>> Beställ ditt Cmore Sportpaket här <<

Discovery+

Plattformen Discovery+ (tidigare Dplay) är en tjänst som erbjuds av Discovery Network, som bland annat har rättigheterna till de två högstaligorna inom svensk herrfotboll, Allsvenskan och Superettan. Här kan du streama de sporthändelser som vanligtvis visas i Eurosports tv-kanaler, samt program ifrån bland annat Kanal 5 och Kanal 9:s ordinarie tablå.

>> Beställ ditt Discovery+ Sportpaket här <<

Livestreama via spelbolag

Det händer även att de spelbolag som erbjuder spel på fotboll även sänder matcherna som man kan spela på via sina hemsidor. På så sätt kan du följa oddsens utveckling medans du tittar på matchen och även enkelt placera spel på liveodds. Dessutom händer det att dessa bolag sänder matcher som du inte kan få tag på hos någon av de ovanstående streamingtjänsterna. I vissa fall krävs det att du har spelat på den faktiska matchen för att du ska kunna se den, medans det hos andra endast krävs att du har ett registrerat konto. Bland annat kan du se matcher hos Unibet, Bet 365 och Betsafe.

Streama Allsvenskan och Superettan

Om du vill se ditt favoritlag, eller bara den bästa fotbollen i landet, så kan du streama Allsvenskan på Discovery+ från och med 2020. Rättigheterna ägs av Discovery Networks Sweden, som även visar några matcher på Kanal 5 och Kanal 9, men det är Discovery+ som är streamingtjänsten. Discovery+ erbjuder kommentatorer till samtliga matcher och studio med programledare och experter till vissa. 

På Discovery+ kan du se samtliga matcher från Allsvenskan och Superettan 2021. Avtalet med Discovery Networks Sweden sträcker sig till 2025. 

Streama Premier League

Den engelska högstaligan har sänts på Viasats kanaler sedan 2010. Den engelska fotbollen har alltid funnits i svenskarnas hjärtan. Inte minst med tanke på starten av Tipsextra i slutet av 60-talet och den fortsatta eran till mitten på 90-talet. 

Sedan 2010 ser man Premier League på Viasat eller Viaplay. Alla matcher går att köpa, men de flesta matcher går att se via Viasats kanaler eller Viaplay, men inte alla.

NENT Group äger sändningsrättigheterna för Premier League i Sverige och gör så fram till 2028.

La Liga och Serie A

Du kan streama La Liga och Serie A på C More. Streamingtjänsten erbjuder samtliga matcher från de båda toppligorna sedan 2019. Om du vill följa våra svenska spelare, så finns en av våra största talanger och framtida stjärnor i La Liga, Alexander Isak. Honom kan du se vecka ut och vecka in på C More. 

Är du istället ett fan av italiensk fotboll och alla dess egentligheter, så ser du densamma på C More. Där finner vi ännu en svensk talang i Dejan Kulusevski, som spenderat säsongen 19/20 i Parma, men tillhör storklubben Juventus.
La Liga kommer fortsätta sändas i C More till våren 2026. För Serie A gäller åtminstone över säsongen 20/21.

Damallsvenskan

Damallsvenskan ser du bäst på Sportbladet Play. Tjänsten är ny för i år och de sänder utvalda matcher från en av världens bästa ligor på damsidan. Ett flertalet svenska- och utländska stjärnor återfinns i ligan. Säsongen 2021 blir en av de hetaste på länge, med flera förmodade topplag som ska slåss om det åtråvärda SM-guldet.
Sportbladet äger rättigheterna tre år framåt från och med 2020.

Champions League

Turneringen med Europas bästa klubblag sänds på C More från och med hösten 2021. C More tar över spektaklet efter nästan 30 år på Viasats kanaler. Champions League-studion har varit något som många svenskar har tittat på genom åren, och har förgyllt den fotbollstokiga svenskens veckor, med sina matcher på tisdagar och onsdagar.

Ligue 1 och Bundesliga

Högstaligorna i Frankrike och Tyskland ser man på Viaplay och har kunnat göra under säsongen 19/20. Hur framtiden ser ut för Ligue 1 är ej bestämt än men Bundesliga kan man se på Viaplay och Viasat fram till och med säsongen 2024/25, med nuvarande stjärnor som Robin Quaison, Emil Forsberg och Ludwig Augustinsson.