Damallsvenskan2021-08-10T14:48:08+02:00

Den högsta ligan inom svensk damfotboll är Damallsvenskan, som existerat som just detta sedan 1988. Innan dess spelades damfotbollen i Sverige inom egna regionala ligor i division 1, vilket gjorde att lag ifrån olika delar utav landet inte hade möjligheten att mötas. Numera ses denna liga som den tredje högsta i Sverige, då Elitettan kommit in efter Damallsvenskan.

Här på Fotbollsresultat.com hittar du de senaste nyheterna ifrån ligan, samt de aktuella resultaten och tabellerna för Damallsvenskan under säsongen 2021.

FÖLJ DAMALLSVENSKAN 2019

SENASTE NYTT FRÅN DAMALLSVENSKAN

Den svenska högstaligan kröner det bästa damklubblaget i landet och spelas under samma period som herrarnas allsvenska liga, vilket innebär ifrån april till november månad. Ligan har plats för sammanlagt 12 klubbar som alla möter varandra en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan under säsongen. Detta ger sammanlagt 22 spelomgångar under en säsong, som inte avrundas med något slutspel. Sedan starten har dock slutspel använts vid två tillfällen och då var det de fyra bästa lagen som gjorde upp om mästartiteln.

Det lag som slutligen placerar sig högst upp i tabellen ses som segrare och får därmed lyfta Kronprinsessan Victorias Pokal och även kvalificera sig till damernas Champions League. Även tabellens tvåa får äran att spela i den internationella turneringen.

Här hittar du resultat och tabeller ifrån tidigare säsonger av Damallsvenskan
Damallsvenskan 2018

Till toppen