La Liga, som också går under namnet Primera División av Liga de Fútbol Profesional, är den högsta ligan i fotboll i Spanien och det är där som alla de professionella fotbollsklubbarna möter varandra och spelar om titeln. Denna liga är uppdelad i två stycken olika divisioner. Primera Divisón är den högsta medan den nästa högsta heter Segunda División. Det spelar hela 20 stycken lag i La Liga, och det är faktiskt så att denna liga anses vara en av de absolut bästa fotbollsligorna i världen.

FÖLJ LA LIGA 2018/2019

La Liga har funnits sedan år 1929, och det har spelats matcher varje år förutom under åren 1927-1939 eftersom det då var ett hemskt inbördeskrig i Spanien. Det lag som fram tills idag har vunnit allra flest titlar i La Liga är Real Madrid med sina otroliga 32 ligatitlar. Här spelar bland annat Christiano Ronaldo. Det lag som kommer på en andraplats när det gäller titlar är Barcelona, där bland annat superstjärnan Messi spelar, med sina 24 stycken ligatitlar. Andra lag som har lyckats väldigt bra i La Liga under de senaste åren är bland annat Billareal, Sevilla, Valencia och Athletic Bilbao.

De lag som är bland de tre sista i ligan åker ner till den näst högsta divisionen medan de tre första är kvalificerade till Uefa Champions League.

Här hittar du resultat och tabeller ifrån tidigare säsonger av La Liga
La Liga 2018/2019
La Liga 2017/2018
La Liga 2016/2017