Allsvenskan i fotboll

Hem/Allsvenskan i fotboll
Allsvenskan i fotboll2019-04-09T10:55:11+02:00

Fotbollsallsvenskan är den liga som är högst i rang här i Sverige, och det är här som de absolut bästa lagen i Sverige spelar mot varandra. Det lag som vinner när säsongen är över blir de svenska mästarna för säsongen, vilket är en mycket stor titel att ta hem.Förutom att man ses som det främsta laget i landet får man även chansen att spela på internationell nivå i Champions League. Samtidigt riskerar de lag som inte presterar att hamna i den lägre ligan Superettan.

Här på Fotbollsresultat.com hittar du de senaste nyheterna ifrån ligan, samt de aktuella resultaten och tabellerna för Allsvenskan under säsongen 2019.

FÖLJ ALLSVENSKAN 2019

SENASTE NYTT FRÅN ALLSVENSKAN

Ladda fler inlägg

Allsvenskan har en lång historia tillbaks i tiden. Den startade redan år 1924. Från första början hette Allsvenskan antingen “Stora svenska serien” eller “Storserien” om man så vill. Till en början hade den heller ingen SM-status utan det fick den först under åren 1930 och 1931. Innan Allsvenskan fanns det svenska mästerskapet i fotboll och hade funnits sedan år 1896, och det var en slags utslagsturnering. Allsvenskan ersatte som sagt detta åren 1930 och 1931.

I Allsvenskan spelar 16 lag som har lyckats ta sig dit. Dessa 16 lag möter under säsongen varandra två gånger, varav en gång hemma och en borta. De som vinner Allsvenskan räknas som svenska mästare och dessa får även lyfta Lennart Johanssons pokal. De lag som har vunnit flest gånger är Malmö FF, IFK Göteborg och IFK Norrköping.

Här hittar du resultat och tabeller ifrån tidigare säsonger av Fotbollsallsvenskan
Allsvenskan 2018
Allsvenskan 2017