Här hittar du tabellen för den svenska fotbollsligan Damallsvenskan. Säsongen 2019 pågår mellan april och oktober månad och här har lagen möjligheten att samla ihop sammanlagt 66 poäng under sina 22 matcher. Den klubb som slutligen hamnar högst upp vi slutet av säsongen kröns till nya svenska mästare.

Laddar...

Poängsystemet för Damallsvenskan ser ut som följer:

  • 3 poäng – vinst under ordinarie tid
  • 1 poäng – oavgjort resultat, bägge lag får 1 poäng
  • 0 poäng – förlust

En säsong av Damallsvenskan består utav 22 omgångar, där de 12 lagen möter varandra på hemma- och bortaplan. Förutom att det lag som hamnar högst upp kröns till svenska mästare, får de en biljett till slutspelet i Champions League. Även laget som placerar sig som tvåa i tabellen får en sådan plats.

Svenska lag i Women’s Champions League
Om man jämför med de svenska herrklubbarna så har damlagen haft mycket större framgångar i Champions League. Sverige ses som en utav de bästa nationerna när det kommer till ligaspel i Europa och lagen ifrån våran liga behöver därmed inte kvala för att få delta. Vid flera tillfällen har svenska lag tagit sig till den stora finalen och två gånger har det även blivit svensk seger. Båda dessa gånger var det Umeå som hamnade högst upp på prispallen.

Sedan ligan bytte namn till just Champions League ifrån Women’s Cup så har det endast blivit ett svensk framträdande i finalen. Den gången var det Tyresö FF som ställdes mot tyska Wolfsburg på stadion i Lissabon. Efter en hård kamp var det den tyska klubben som lyckades bäst och kunde ta hem segern.