För att få delta i fotbolls VM gäller det att man som landslag blir tilldelad en plats genom kvalet som spelas inför turneringen. De europeiska länderna spelar i ett kval som drar igång drygt två år innan själva turneringen äger rum, där lagen ställs mot varandra i viktiga matcher på såväl hemma- som bortaplan. Av de 32 VM-platserna går 13 till Europa, som tar fram sina kandidater genom ett stort gruppspel där strax över 50 nationer deltar.


Annons: ⇢ William Hill - Få 100 kr som freebet när du sätter in 200 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Nedan kan du se tabellerna för det europeiska kvalet till fotbolls VM 2018 i Ryssland. När grupperna till nästa VM-kval är lottade kommer vi att uppdatera sidan med denna information.

Grupp A

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Grupp C

Laddar...

Grupp D

Laddar...

Grupp E

Laddar...

Grupp F

Laddar...

Grupp G

Laddar...

Grupp H

Laddar...

Det europeiska kvalet till VM 2018 pågick mellan september 2016 och oktober 2017 och bestod av ett gruppspel där samtliga nio gruppvinnare fick varsin VM-plats. Samtidigt gick de åtta bästa grupptvåorna vidare till ett play-off spel där vinnarna i de fyra dubbelmötena belönades med varsin VM-plats.

VM kvalet i övriga delar av världen
Det är inte bara för lagen i Europa som ett kval väntar innan man har möjligheten att få spela i VM. Kval pågår samtidigt i Afrika, Asien, Nord- och Centralamerika, Oceanien och Sydamerika, där varje världsdel har blivit tilldelade ett visst antal VM-platser. En del världsdelar har ett kvalupplägg som liknar det som Europa har, medans andra har ett kval som pågår i flera olika steg.