Här hittar du resultaten ifrån samtliga matcher som spelades under fotbolls VM 2018. Turneringen blev en riktig fotbollsfest som bjöd på ett 60-tal spännande matcher. Att det gick bra för det svenska landslaget gjorde att intresset för att följa turneringen växte och i den stora finalen kunde vi till slut se Frankrike som nya världsmästare.

Laddar...

Historien bakom fotbolls VM
1930 var året som det första världsmästerskapet i fotboll arrangerades utav internationella fotbollsförbundet Fifa. Sedan dess har turneringen varit återkommande med fyra års mellanrum, med undantag för under krigstiden på 40-talet. Vilken nation som får äran att hålla i turneringen utses genom en omröstning som sker flera år innan själva mästerskapet äger rum. Tidigare använde man sig utav ett rotationssystem som skulle låta världsdelarna turas om att arrangera mästerskapet. Idag har regel däremot slopats och den enda begränsningen som finns är att en och samma världsdel inte kan tilldelas mästerskapet två år på raken.

Till en början deltog 16 lag i VM, men på 80-talet utökades antalet till 24. 1998 ökade maj på siffran ytterligare till 32 och det har även slagits fast att en ytterligare utökning kommer att göras till VM 2026, där det finns plats för hela 48 nationer.

Den nation som hittills har tagit hem flest VM-titlar är Brasilien som vunnit 5 guld. Efter dem följer Tyskland och Italien med 4 guld vardera.