Här hittar du de senaste resultaten ifrån matcherna som hittills har spelats i Allsvenskan under säsongen 2020. Sammanlagt kommer det att spelas 240 matcher under de 30 omgångarna som äger rum från slutet av mars till början av november. Lagen har här chansen att få med sig 90 poäng i tabellen, där det lag som slutligen står på toppen kröns till svenska mästare i fotboll.

Resultat Fotbollsallsvenskan 2020

Laddar...

Svensk fotboll innan Allsvenskan
Den svenska högstaligan Allsvenskan uppkom år 1924, men fick först 1930 bli den serie som utsåg den svenska mästarklubben i fotboll. Innan dess var det den årliga turneringen Svenska mästerskapet som var forumet för de bästa klubbarna i landet att mötas.

Turneringen uppkom så tidigt som 1896 och delade under åren ut vandringspriset von Rosens pokal till vinnaren. Turneringen spelades i cupform Hur många klubbar som fick delta skilde sig åt från år till år och ibland hände det även att cupen endast bestod utav klubbar ifrån Göteborg och Stockholm.

Den klubb som dominerade Svenska mästerskapet var Örgryte IS som tog hem det hela 11 gånger. Även AIK, Djurgårdens IF, IFK Göteborg och GAIS har tagit hem titeln mer än en gång.