Här hittar ni resultat för spelade matcher i Serie A under säsongen 2019/2020. Ligan är den högsta i Italien och här gör de allra bästa lagen upp mot varandra. Under säsongen som sträcker sig från augusti till maj möter lagen varandra under 38 matchomgångar där viktiga poäng kan plockas hem om man lyckas bra. Dessa behövs för att ta en så bra placering i tabellen som möjligt.

Resultat Serie A 2019/2020

Laddar...

Italiensk fotboll innan Serie A
Serie A är en liga som spelades för första gången år 1929, men det betyder inte att man inte spelade klubbfotboll i landet innan det. det hela såg däremot lite annorlunda ut mot om man jämför med idag.

Fotbollen kom till Italien ifrån England under slutet av 1800-talet och på den tiden plockade man fram en nationell mästare genom kortare turneringar där ett fåtal lag deltog. Under den här tiden var det främst klubbar i norra delen av landet som deltog, men till säsongen 1912/1913 deltog även klubbar ifrån centrala och södra Italien. Upplägget blev då som så att det vinnande laget i den norra divisionen fick möta segraren i den centrala/södra divisionen i en finalmatch. 1926 tog man dock beslutet om att skapa en gemensam liga för landet och tre år senare spelades den första säsongen av Serie A.