Här presenterar vi det kompletta spelschemat för de kommande matcherna i Champions League 2020/2021. Du kan se samtliga matcher i Viaplay, samt att utvalda matcher även visas i Viasats tv-kanaler. Samtliga matchtider som angivits är i svensk tid så att du inte missar några historiska fotbollsögonblick. Tiderna för matcherna fylls på efterhand i samband med att lagen blir klara för turneringens nästa steg.

Spelschema Champions League 2020/2021

Sparta Prague - Monaco
Genk - Shakhtar Donetsk
CFR Cluj - Young Boys
Red Star Belgrade - Sheriff
Olympiakos - Ludogorets
Spartak Moscow - Benfica
Ferencvaros - Slavia Prague
Dinamo Zagreb - Legia Warsaw
Monaco - Sparta Prague
Rangers - Malmö
Shakhtar Donetsk - Genk
Midtjylland - PSV
Young Boys - CFR Cluj
Sheriff - Red Star Belgrade
Ludogorets - Olympiakos
Benfica - Spartak Moscow
Slavia Prague - Ferencvaros
Legia Warsaw - Dinamo Zagreb

 

Champions League är den ultimata fotbollsligan när man talar om europeisk ligafotboll. Hit avancerar de främsta lagen ifrån alla nationella ligorna för att göra upp om vilken klubb som är den främsta. Oftast är det lag ifrån de största ligorna som den franska, spanska, italienska och engelska som tar sig längst, men ibland händer det att även andra nationers klubbar tar sig långt i spelet.

Visste du förresten att Champions League är en liga som inte bara spelas i Europa, utan även förekommer i bland annat Asien? Även denna liga spelas mellan topp-klubbarna och är en plats där lagen får möjligheten att prova på ett internationellt motstånd.

Champions League 2021

Gruppspelet i Champions League startar den 20 oktober och pågår fram till den 9 december. Sedan tar slutspelet i Champions League 2021 vid med start 16 februari, årets final kommer att spelas på Ataturk Stadion i Istanbul. Arenan skulle vara värd för finalen 2020. Men till följd av coronapandemin blev slutspelet flyttat till Lissabon och finalen avgjordes istället på Estadio da Luz. 

Samtliga matcher kan du se på Viaplay eller V Sports kanaler.

Åttondelsfinaler:

Totalt tar sig sexton lag vidare från gruppspelet till åttondelsfinalerna. Alla gruppettor och grupptvåor är det som kvalificerar sig. Lottningen i åttondelsfinalerna är att alla lag som vunnit sina respektive grupper hamnar i en seedningsgrupp och lottas i sin tur mot alla lag som slutat två i sina respektive grupper. Åttondelsfinalerna spelas i dubbelmöten.

Kvartsfinaler:

Kvartsfinalerna i Champions League spelas 6-7 april med returmöten 13-14 april, 2021. Det är totalt åtta lag som slåss om att ta sig vidare till semfinalerna. Kvartsfinalerna spelas i dubbelmöten.

Semifinaler: 

Kort efter att kvartsfinalerna har spelats så är det dags för semifinalerna att ta vid i Champions League. Första matchen spelas 27-28 april med returmöten 4-5 maj, 2021. Semifinalerna spelas i dubbelmöten där segrarna tar sig till finalen.

Finalen:

Den stora finalen i årets Champions League spelas på Ataturk Stadion i Istanbul. Arenan är den största i Turkiet och rymmer 75 000 åskådare, arenan stod även värd för den minnesvärda Champions League finalen 2005. En match som Milan ledde med 3-0 i halvtid mot Liverpool, men där Liverpool i andra halvlek hämtade in till 3-3 och matchen fick avgöras på straffar. En straffsparksläggning som Liverpool vann. Finalen spelas 29 maj och avsparkstid är 21:00. Matchen blir avgörande för vilket lag som får ta hem Champions League-pokalen efter Bayern Münchens  seger 2020. 

Spelprogram Champions League

Spelschemat för Champions League har ändrats lite den senaste tiden. Det som förknippats mest med CL är att man zappar på TV:n 20.45 för att se avsparken i världens bästa turnering för klubblag. Men den tiden har ändrats. Nuförtiden är det 21:00 som gäller om man ska se den sena matchen i Champions League. Den klassiska avsparsktiden 20:45 är alltså borta. Istället har Uefa infört 18:55 och 21:00 som officiella avsparkstider för samtliga matcher i Champions League-gruppspelet.