Här hittar du det kompletta spelschemat för 2020 års säsong av Superettan. Varje vecka från slutet av mars till mitten av november finns det ett flertal spännande matcher att följa i den svenska andraligan, där flera av framtidens stjärnor börja sina karriärer. Eventuella ändringar kan förekomma under säsongens gång och vi fyller även på schemat i samband med att fler matcher blir inplanerade.

Spelschema Superettan 2020

Ljungskile - Degerfors
   
Akropolis - Jönköpings Södra
   
AFC Eskilstuna - Norrby
   
GIF Sundsvall - Brage
   
Trelleborg - Halmstad
   
Västerås SK - Öster
   
Dalkurd - GAIS
   
Örgryte - Umeå FC
   

 

Den svenska ligan Superettan består av 16 lag som alla möter varandra i en grundserie med hemma- och bortamöten under säsongen. Likt vår förstaliga Allsvenskan spelas här inget slutspel eller liknande, utan det är laget som till slut placerar sig högst upp i tabellen som anses vara det bästa. På så sätt måste man hålla en god form under hela säsongen för att lyckas.

Ligan spelar matcher kontinuerligt under året, men en del avbrott för landslagsspel och internationella matchdatum. Hälften av matcherna spelar lagen på sina egna hemma-arenor där supporten från fansen brukar vara som störst. Supporterkulturen i Sverige är mycket stor och de flesta är hängivna sitt lag livet ut.