Här kan du se den aktuella tabellen för Bundesliga säsongen 2018/2019. Tabellen uppdateras efter varje spelad omgång.

Laddar...

Poängsystemet för Bundesliga ser ut som följer:

  • 3 poäng – vinst under ordinarie tid
  • 1 poäng – oavgjort resultat, bägge lag får 1 poäng
  • 0 poäng – förlust

Att ha stor framgång som lag i Bundesliga kan inte bara leda till att man blir krönta till tyska mästare. Det kan även ge laget möjligheter att få spela ännu fler matcher och då mot lag i andra länder. De tre bäst placerade lagen i varje Bundesliga-säsong är nämligen direktkvalificerade till gruppspel i den kommande säsongen av Champions League.

Tyska lag i Champions League
I Champions League ställs de absolut bästa fotbollslagen från alla stora europeiska ligor mot varandra för att ta fram den bästa klubben på vår kontinent. Den Bundesliga-klubb som tagit sig hit allra flest gånger är FC Bayern München med hela 20 säsonger i turneringen. Av dessa har två lett till vinst, vilket skedde 2001 och 2013. Även Borussia Dortmund har knipit vinsten en gång, detta 1997 och då på tysk mark.

Förutom topp 3:s direktplatser så får även det fjärdeplacerade laget en chans till CL-spel. De får nämligen en plats i den tredje kvalificeringsrundan in till Champions League, där de genom att slå ut andra lag kan få en plats i själva gruppspelet.