Här finner du en tabell för La liga för säsongen 2019/2020. Säsongen börjar i augusti 2019 och avslutas i maj 2020, då det står klart vem som placerar sig överst och därmed tar hem ligatiteln. Under säsongen möter alla lag varandra på såväl hemma- som bortaplan och jagar de viktiga poäng som behövs för att nå toppen. Dessutom står platser i de internationella ligorna på spel.

Tabell La Liga 2019/2020

Laddar...

Poängsystemet för La Liga ser ut som följer:

  • 3 poäng – vinst under ordinarie tid
  • 1 poäng – oavgjort resultat, bägge lag får 1 poäng
  • 0 poäng – förlust

När de 38 spelomgångarna är klara så står det äntligen klart vilket lag som kröns till spanska mästare. Men förutom detta så finns det en hel del andra saker att sikta emot som lag i La liga. En placering i topp-3 ger nämligen en direktplats till den internationella turneringen Champions League. Även det fjärde laget i serien får en plats, dock till play-off rundan istället för direkt till gruppspelet.

Spanska lag i Champions League
Spanien är en nation som under åren har gjort otroligt bra ifrån sig i Champions League-sammanhang. Hela 79 gånger har spanska lag deltagit i turneringen, där Real Madrid CF och FC Barcelona är de som haft flest med 21 gånger vardera. Detta är inte bara flest gånger av de spanska lagen, utan bland alla lag i Champions League-historian (tillsammans med portugisiska FC Porto). Real Madrid är även den klubb som tagit hem turneringen flest gånger, vilket är elva.

Förutom Champions League så har lag 5-7 i La Liga kvalificerat sig till UEFA:s andra turnering Europa League. Även här har det flera gånger blivit spanska segrar.