Här finner du den aktuella tabellen för franska högstaligan Ligue 1 säsongen 2019/2020. Säsongen i ligan pågår mellan augusti och maj varje år och här kämpar lagen om en så hög placering som möjligt. För att nå detta krävs det att man presterar i de matcher som spelas under året och att man här får med sig så många poäng som möjligt.

Tabell Ligue 1 2019/2020

Laddar...

Poängsystemet för Ligue 1 ser ut som följer:

  • 3 poäng – vinst under ordinarie tid
  • 1 poäng – oavgjort resultat, bägge lag får 1 poäng
  • 0 poäng – förlust

Klubbarna i Ligue 1 möter alla varandra på både hemma- och bortaplan under säsongen, vilket resulterar i 38 omgångar med matcher. Att samla poäng i dessa är mycket viktigt, då laget som slutligen står högst upp i tabellen blir nya franska mästare. Förutom detta får laget tillsammans med silvermedaljören en direktplats till gruppspelet i Champions League. Även det tredje laget får en biljett hit, men måste kvala för att ta sig in i gruppspelet.

Franska lag i Champions League
Fransk fotboll har i svenska ögon kanske inte varit så mycket att följa innan Zlatan började spela i PSG, men sanningen är att klubbarna här har gjort mycket bra ifrån sig. Landet ligger med i topp-5 över flest deltagande i Champions League, där Olympique Lyonnais är laget som representerats flest gånger. Det franska lag som däremot har tagit sig längst i turneringen är Olympique Marseille, som säsongen 1992/1993 tog hem hela Champions League.

Förutom spel i Champions League står platser i Europa League på spel för lagen i Ligue 1. Det fjärdeplacerade laget får nämligen en biljett till gruppspelet i denna turnering, medans 5:an och 6:an får platser i kvalet.