Här presenterar vi tabellen för Premier League säsongen 2019/2020. Säsongen pågår mellan augusti 2019 och maj 2020 och tabellen nedan uppdateras efter varje spelad omgång. Det lag som slutligen återfinns högst upp blir nya engelska mästare. Innan dess hinner alla lag med att mötas två gånger under de 38 omgångarna.

Tabell Premier League 2019/2020

Laddar...

Poängsystemet för Premier League ser ut som följer:

  • 3 poäng – vinst under ordinarie tid
  • 1 poäng – oavgjort resultat, bägge lag får 1 poäng
  • 0 poäng – förlust

En säsong i Premier League består av 38 omgångar, där varje poäng som gå att plocka är avgörande. Inte bara för vilket lag som slutligen blir engelska mästare, utan även för vilka som tar sig till den internationella turneringen Champions League. De tre lag som vid slutet av säsongen befinner sig högst upp i tabellen får direktplatser till CL-gruppspelet, medans det fjärdeplacerade laget får en plats i play-off spel för att eventuellt också få en gruppspelsplats.

Engelska lag i Champions League
De engelska fotbollsklubbarna är de som efter Spanien tagit sig flest gånger till Champions League. Under åren har det blivit 75 deltagande, där Manchester United stått för hela 20 av dessa. Två gånger har det blivit vinst (1999 och 2008) och en annan engelsk klubb som vunnit hela Champions league är Liverpool. Detta skedde 2005 och finalen mot AC Milan avgjordes då på straffar.

Förutom att kvalificera sig till Champions League kan lag från Premier League ta sig till Europla League, som även det är en internationell turnering. Det femte bästa PL-laget får en plats här, medans lag 6 och 7 får tävla om eventuella platser.