Här hittar ni tabellen för den italienska fotbollsligan Serie A under säsongen 2019/2020. Ligans säsong pågår från augusti 2019 till och med maj 2020 och under denna period har lagen 38 chanser till att ta hem poäng. Det lag som i slutändan har tagit hem flest poäng kommer att hamna högst upp i tabellen och blir därmed nya nationella mästare.

Tabell Serie A 2019/2020

Laddar...

Poängsystemet för Serie A ser ut som följer:

  • 3 poäng – vinst under ordinarie tid
  • 1 poäng – oavgjort resultat, bägge lag får 1 poäng
  • 0 poäng – förlust

När de 20 lagen i Serie A har mött varandra på både borta- och hemmaplan har 38 spelomgångar passerat. När detta är gjort ser man vem som hamnar i toppen och blir den nya italienska mästaren. Förutom detta ser man då även vilka tre lag som tar sig till Champions league, två till gruppspelet och ett till play-off.

Italienska lag i Champions League
Hela 67 gånger har de italienska klubbarna gjort sitt bästa för att representera sitt land i den stora europeiska turneringen. Juventus och AC Milan är de som har gjort detta flest gånger och det har även lett till vinst för bägge lagen. AC Milan vann turneringen 1994, 2003 samt 2007 och Juventus 1996. Även klubben Inter har tagit hem det hela, vilket skedde 2010.

Förutom att ta sig till Champions League har de italienska lagen som hamnar på plats fyra och fem i ligan varsin plats i kvalet till Europa League.