Här hittar du den aktuella tabellen för Superettan under säsongen 2019. När lagen möts på planen kan resultaten vara direkt avgörande för lagens placeringar här, där en topp-placering ger ett garanterat avancemang till Allsvenskan. Samtidigt riskerar lagen i botten att få lämna ligan och flytta ner till division 1. Tabellen uppdateras efter varje spelad omgång.

Tabell Superettan 2019

Laddar...

Totalt är det 16 lag som spelar i Superettan och vilka dessa är förändras från säsong till säsong. Detta då de högst placerade lagen avancerar och de lägst placerade degraderar samtidigt som nya lag kommer in från både Allsvenskan och Division 1.

En del lag gör endast korta stopp i Superettan för att snabbt avancera till Allsvenskan, medans andra stadigt ligger kvar i andraligan. Det lag som hittills har vunnit Superettan flest gånger är Kalmar FF och Östers IF som båda vunnit två gånger vardera.

En klubb som i sin tur endast behövt en enstaka vinst, då de efter den har stannat kvar i den högre ligan är Djurgården. Klubben vann den första upplagan av Superettan 2000 och avancerade då till Allsvenskan, som man lyckades vinna redan 2002. Samma år vann man dessutom Svenska Cupen och gjorde en så kallad “dubbel”. Sedan dessa har det hunnit bli ytterligare två SM-titlar och cupvinster.