Foto: Bildbyrån

Sead Haksabanovic övergång från West Ham till IFK Norrköping är Allsvenskans dyraste någonsin. Det säger mittfältarens agent Jozo Palac till FotbollDirekt.

Sead Haksabanovic är en av Allsvenskans absolut bästa spelare. Han anslöt till IFK Norrköping i januari 2019, på lån från West Ham. Men i juni köpte klubben loss Haksabanovic, och ska ha gjort det för en svindlande summa med allsvenska mått mätt.

Enligt FotbollDirekt ska övergångssumman vara drygt 26 miljoner kronor. Något som skulle göra Sead Haksabanovic till det dyraste köpet någonsin för en allsvensk klubb. I en intervju med FotbollDirekt bekräftar Haksabanovic agent att övergången är en av de dyraste i Allsvenskan, men anger ingen summa.

– Jag kan inte och får inte kommentera summor, men jag kan säga att det här handlar om större pengar än Andreas Andersson och AIK. Det var en fantastisk affär, men den här är ännu större, säger Jozo Palac.

Andreas Anderssons övergång från Newcastle till AIK 1999 har tills nu haft rekordet, när man klubbade igenom en affär på drygt 22 miljoner kronor allt som allt. Ett rekord som ser ut att vara brutet.

Sead Haksabanovic är en stjärna i Allsvenskan och har varit en bidragande faktor till att hans IFK Norrköping leder den allsvenska tabellen.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här