Foto: Bildbyrån

Silly Season är i full gång och detta är minsann de heta ryktenas tid. Det rustas upp i Allsvenskan, där ett flertal storklubbar är villiga att vara med och slåss uppe i toppen. Inte minst AIK. Enligt uppgifter från Expressen ska den kenyanske landslagsmannen Erick Otieno vara på gång till klubben.

Solna-klubben AIK hamnade i slutändan inte på någon önskvärd tabellplats. Målet var ifrån början att försöka försvara SM-guldet och återigen stå som svenska mästare. Men det gick inte. De inledde väldigt bra och hade i synnerhet en solid defensiv, som var svår att trä igenom, dock tappade man en del i slutet av säsongen och hamnade på fjärdeplats.

Strax efter att säsongen var färdigspelad var ledningen tydlig. Satsningar kommer att göras – och den saken verkar inte bara ha varit snack men även verkstad.

Det handlar om Erick Otieno, 23, till vardags i Vasalunds IF. Den kenyanske landslagsmannen, som trivs bäst på vänsterkanten i en backlinje, intresserar AIK, som nu ska vara i förhandlingar med Vasalund för att få över spelaren till klubben.

Expressen har nått fram till Vasalunds sportchef, Chengis Rehman, som via sms meddelar om situationen kring spelaren.

”Flera klubbar är intresserade. Hör av dej till AIK om du hört detta (att de är intresserade). Spelaren i fråga håller hög allsvensk klass”, skriver Vasalunds sportchef Chengis Rehman.

Vänsterbacken är som nämnt en landslagsman och befinner sig i skrivande stund på den pågående samlingen med Kenya.

Det återstår att se om AIK lyckas få ner Otienos namnteckning på ett avtal.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här