Foto: Bildbyrån

Paulos Abraham värvades till AIK inför förra säsongen från Brommapojkarna. Redan då fanns intresse från utlandet för den 18-årige Abraham. Men valet föll på AIK där han under säsongen slog igenom och nu tar han alltså nästa steg i sin karriär. Paulos Abraham är klar för nederländska FC Groningen. 

Det blev alltså bara en säsong i AIK för anfallaren Paulos Abraham, under måndagen presenterades han som nyförvärv i nederländska FC Groningen.

– Jag känner mig redo för att ta nästa steg när jag nu skriver på för FC Groningen och det är med spänning som jag ser fram emot vart det ska ta mig, säger Paulos Abraham på AIK:s hemsida.

AIK får enligt uppgifter till Sportbladet 25-30 miljoner kronor för Paulos Abraham inklusive en vidareförsäljningsklausul. Dock så har hans tidigare klubb IF Brommapojkarna rätt till 20 procent av försäljningen och efter agentarvoden och omkostnader så landar AIKs nettoresultat för försäljningen någonstans mellan 10 till 20 miljoner kronor.

Paulos Abraham kommer enligt avtalet med Groningen att först lånas ut till 30 juni och sedan kommer en obligatorisk försäljning att genomföras. Kontraktet som Abraham har skrivit på med FC Groningen sträcker till säsongen 2026.

FC Groningen ligger för närvarande på en sjätte plats i högsta divisionen i Nederländerna. Närmast väntar hemmamatch mot Feyenoord för Groningen och Paulos Abraham.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här