Foto: Bildbyrån

Beskedet om att AIK sparkar sin huvudtränare Rikard Norling kom ut under måndagen. AIK har inte alls inlett säsongen som många hade trott och efter 11 omgångar placerar sig AIK på en 11:e plats i tabellen med endast tolv inspelade poäng. AIK:s derbyförlust på söndagen mot Djurgården fick tillslut Styrelsen och ledningen att agera och tränaren Rikard Norling fick under måndagen lämna sitt uppdrag som tränare. 

Detta var Rikard Norlings andra sejour i AIK som huvudtränare. Han kom tillbaka till AIK 2016 och var med och vann guldet 2018. Men nu får Norling alltså lämna AIK.

– Det är klart att det tar på en. Men jag mår okej, jag var mer i obalans och hade mer av en identitetskris förra gången jag fick gå från AIK, säger Rikard Norling på en presskonferens under måndagseftermiddagen.

Säsongen 2020 var tanken att AIK skulle ändra spelsystem och målet var att satsa på fler ungdomar från egna leden. Dessa två kombinationer har inte fallit ut så som klubben önskat. Poängen har inte trillat in och AIK placerar sig långt efter förväntningarna som var inför säsongen. För att kunna vända den negativa trenden så väljer nu alltså AIK att sparka Rikard Norling.

Hetaste kandidaten att ta över AIK efter Rikard Norling sägs vara Bartosz Grezelak. Han är nu assisterade tränare i Sveriges U21-landslag men har en tidigare koppling till AIK då han under 2017 och 2018 var assisterande tränare till just Rikard Norling.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här