AIK drog det längsta strået i säsongens första Stockholmsderby mellan Hammarby och AIK. Matchen slutade 0-2 efter mål av Sebastian Larsson och Bilal Hussein.

Det var inför matchen ett favorittippat Hammarby som skulle ta emot sin rival AIK hemma på Tele 2 Arena. Hammarby hade med sig fyra poäng inför matchen på två spelade matcher medan AIK hade tre, efter sin 0-4 förlust mot IFK Norrköping på hemmaplan i förra omgången.

Men det var ett AIK med revanschlust som kom till Nya Söderstadion. Det var Solna-laget som tog tag i taktpinnen direkt och tog över bollinnehavet. Hammarby backade å sin sida hem och ville kontra på AIK. Så såg det ungefär ut hela den första halvleken. Mycket boll för AIK, utan att skapa målchanser, och ett Hammarby som försökte kontra utan framgång.

Istället fick vi vänta till den andra halvleken för att bryta isen. Efter en fin aktion av 17-åringen Paulos Abraham utanför Hammarbys straffområde, kunde Abraham passa fram till en helt ren Bilal Hussein som enkelt kunde placera bollen in till 0-1 för AIK efter 55 minuter.

Bara drygt tre minuter senare utökade AIK efter att nyss nämnda Hussein var inblandad i en tveksam straffsituation. Men straff blev det och den rutinerade Sebastian Larsson kunde enkelt lura ned Hammarbys målvakt David Ousted i fel hörn och själv placera in straffen i det andra.

Efter målet blev matchen tafatt. Hammarby kom aldrig riktigt igenom ett stabilt och hårt jobbande AIK. Slutresultatet blev till slut 0-2 till AIK som vann årets första Stockholmsderby inför tomma läktare.