Foto: Bildbyrån

AIK har inte alls fått den inledningen på säsongen som både de själva och många utomstående hade förväntat sig av klubben. När en tredjedel av serien är spelad så placerar sig AIK på en blygsam 10:e plats i tabellen med endast tolv inspelade poäng. Lagets nya taktik har inte alls fungerat som de varit tänkt och nu väljer AIK att gå in i en silenzio stampa.

Det betyder att AIK de kommande dagarna inte kommer att ge några uttalanden till media eller att någon från klubben kommer att ställa upp på intervju från media. Varken representater från klubben eller spelare kommer att vara tillgängliga. AIK:s silenzio stampa mot media kommer att gälla fram till lagets viktiga match på söndag. Då möter AIK stockholmsrivalen Djurgården i ett derby och en otroligt viktig match för ett AIK som inte alls har fått säsongen dit laget önskat.

Inför säsongen var det nog inte många som trodde att AIK skulle ha tolv poäng efter tio spelade matcher, men den nya taktiken, blandat med en mängd skador har gjort att spelet för AIK inte alls har fungerat. De AIK som vi har varit vana vid att se de tidigare säsongerna med ett solid backlinje har varit lite som bortblåst den här säsongen och flertalet enkla försvarsmisstag har skett.

Så för att försöka ändra på detta väljer alltså AIK att sluta sig samman som grupp och kommer därmed inte ge några intervjuer eller liknande de kommande dagarna.

Prestationerna den senaste tiden har även fått många att spekulera i om Rickard Norlings framtid i AIK och det återstår att se vad som kommer ske med AIK:s guldtränare framöver.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här