Foto: Bildbyrån

Alexander Milosevic var med 2018 när AIK vann SM-guld. Nu står det klart att han återvänder till AIK inför kommande säsong. – Jag är stolt och glad över att återigen få representera klubben i mitt hjärta, säger Milosevic till AIK:s hemsida.

Alexander Milosevic kom till AIK från Vasalund 2011. Han fick även göra debut i den svartgula tröjan under säsongen 2011. Milosevic spelade sedan i AIK fram till 2015 då han såldes till den turkiska storklubben Besiktas. Men tiden i Besiktas blev inte som varken Milosevic eller Besiktas hade förväntat sig och han lånade ut till Hannover, Darmstadt och Rizespor under sin tid i Besiktas mellan 2015 och 2017. I december 2017 valde parterna att bryta kontraktet med varandra och Milosevic valde då att vända hem till Sverige och AIK inför säsongen 2018.

Under säsongen 2018 var han viktig spelare i det AIK som gick och vann SM-guld. Efter SM-guldet valde Milosevic att återigen testa sina vingar utomlands, den här gången i Nottingham Forest i Engelska Championship. Det blev totalt 12 matcher för Milosevic i Notthingham innan parterna hösten 2019 kom fram till att bryta kontraktet. Direkt efter att Milosevic hade brutit sitt kontrakt med Nottingham så omgärdades han av rykten om en återkomst till Sverige och AIK. Men när säsongen 2020 drog igång i Sverige så var Milosevic fortfarande kontraktslös och trots att han tränade med AIK under en lång period kom inte parterna överrens om något avtal. Sommaren 2020 valde Milosevic istället att flytta till Danmark och Vejle BK. Där skrev han på ett tvåårskontrakt med klubben. Men reden efter ett halvår så valde parterna att bryta kontraktet och Milosevic var återigen kontraktslös.

Den här gången löste det sig med AIK och nu har parterna alltså skrivit ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021, med en option på ytterligare två säsonger. Milosevic gör därmed sin tredje vända i AIK.

– Jag är stolt och glad över att återigen få representera klubben i mitt hjärta. Jag är AIK och varje träning och match jag gör i den svarta tröjan är ett stort ögonblick för mig. Nu längtar jag bara till att få komma tillbaka till laget och bidra till att vinna matcher, säger Alexander Milošević på AIK:s hemsida.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här