Nu är grupperna lottade och klara till nästa års svenska cupen. Regerande mästarna IFK Göteborg ställs mot bland annat IFK Norrköping samtidigt som det i en grupp väntar ett stockholmsderby mellan AIK och Hammarby. 

Det var sedan tidigare redan klart gällande halva lottningen av svenska cupen. Detta då man går efter placeringarna i allsvenskan. Ettan i allsvenskan hamnar i grupp 1 och så vidare ner till plats åtta i allsvenskan som hamnar i grupp 8. Sedan vänder det så att nian i allsvenskan hamnar tillsammans med åttan i allsvenskan i grupp H och så vidare tills alla fjorton lag i allsvenskan är utplacerade i respektive grupper. Detta förutsatt att alla lag i allsvenskan klarade av att vinna sina respektive kvalmatcher till svenska cupen. Något som Varberg inte lyckades med utan laget föll mot division 1 laget Oskarshamn, detta innebär att ettan i superettan Halmstad BK blir placerade redan innan lottningen i grupp A tillsammans med Malmö FF.

Så när lottningen var så skulle ytterligare 16 lag lottas in i de respektive grupperna tillsammans med de 16 redan för placerade lagen.

Svenska cupen gruppspel 2021

Grupp 1
Malmö FF
Halmstads BK
Västerås SK FK
Gais

Grupp 2
IF Elfsborg
Falkenbergs FF
Utsikten
Degerfors IF

Grupp 3
BK Häcken
Helsingborgs IF
IK Gauthiod
Dalkurd FF

Grupp 4
Djurgården
Kalmar FF
IK Brage
Newroz FC/Umeå FC

Grupp 5
Mjällby AIF
Östersunds FK
Akropolis IF
Landskrona Bois

Grupp 6
IFK Norrköping
IFK Göteborg
Gif Sundsvall
Sandvikens IF

Grupp 7
Örebro SK
IK Sirius FK
IF Lödde
Trelleborgs FF

Grupp 8
Hammarby
AIK
Oskarshamn AIK
AFC Eskilstuna

Newroz FC och Umeå FC har fortfarande inte mött varandra i kvalmötet till svenska cupen och det är segraren i den matchen som kommer att kliva in i grupp 4.

Det är endast segrarna ifrån respektive grupp som tar sig vidare till kvartsfinalerna i svenska cupen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här