Foto: Bildbyrån

I dagarna var Mohamed Buya Turay på landslagssamling med Sierra Leone. Han var med och spelade matchen mot Lesotho, men behövde sedan stå över drabbningen därpå, mot Benin.
Anledningen? Han ska ha trampat på ett förhäxat föremål.
– Jag vill inte avslöja identiteten på personen men jag lovar att kämpa tillbaka, säger Buya Turay till BBC.

Djurgårdens frontfigur denna säsong var starkt bidragande till att man de facto kammade hem det åtråvärda och efterlängtade SM-guldet. Mohamed Buya Turay blev skyttekung med sina 15 mål och noterades dessutom för två assist. Anfallaren belönades med att fortsatt bli uttagen i landslaget.

Många kommer nog ihåg hans firande mot IFK Göteborg under säsongen, när han bar sina shorts som huvudbonad. En episk intervju med C More ägde även rum vid tillfället och kom sedan att bli viral i det mediala.

Och nu ska han ha åkt på en mystisk skada under landslagsläget. Eter matchen mot Lesotho kände han att någonting inte stämde.

– Jag hade ingen smärta i tån när jag spelade mot Lesotho, och ingen trampade eller sparkade på mig.

Under landslagssamlingen ska någon ha velat skada honom, menar han själv. 24-åringen ska ha trampat på ett föremål. Och det var inte vilket föremål som helst, utan detta var förhäxat.

”De sa till mig att det var en fälla (svart magi) som var utplacerad på hotellet för att jag skulle få elefantiasis för att förstöra mina ben, så att jag inte skulle kunna återvända till Europa och att min karriär skulle vara över”, skriver Buya Turay på Facebook.

Detta gjorde då att Djurgårdsanfallaren sökte vård hos en så kallad ”native doctor”

– Hon förklarade för mig att jag trampat på ett förhäxat föremål och att det låg bakom skadan. Hon sa också att om jag åkt till ett sjukhus eller använt konventionell medicin för att försöka läka tån så hade min karriär varit över, säger han till BBC.

– Jag vill inte avslöja identiteten på personen men jag lovar att kämpa tillbaka. Han kommer inte att komma undan.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här