Foto: Bildbyrån

Han har kämpat mot klockan för att hinna bli spelklar. Och nu visar det sig att den kampen är förlorad. – Han är inte med, säger Uwe Rösler på presskonferensen inför matchen.

Anders Christiansen har varit en av de bärande spelarna i Uwe Röslers lagbygge den här säsongen. Och nu får Malmö FF klara sig utan kuggen, när man försöker gå för sin första vinst i Europa League-gruppspelet.

Först missade han matchen mot IFK Göteborg innan uppehållet, men hans lagkamrater klarade sig bra och lyckades vinna med 1-0. Han hann heller inte bli spelklar innan den otroligt viktiga matchen mot Hammarby i söndags. Den matchen förlorade sedan Malmö FF.

I dagarna har det ryktats en hel del kring ”AC” och hans eventuella möjlighet att spela. Nu låter tränaren meddela hur situationen ser ut.

– Han är inte med i truppen mot Lugano. säger Uwe Rösler under presskonferensen inför matchen.

– Jag kan inte säga om han är klar att spela mot AIK. Jag har ingen aning.

Efter matchen mot Hammarby påpekade den danske tränaren att Anders Christiansen är en viktig spelare, men att det inte är en katastrof om han inte kan spela.

Anfallaren har mäktat med åtta mål och tre assist den här säsongen för Malmö FF den här säsongen. Under torsdagen ställs laget mot Lugano på hemmaplan. Matchen startar 21:00.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här