Foto: Bildbyrån

IFK Göteborgs försäsong pågår för fullt. I veckan tappade man dock en kugge i truppen, då Sebastian Eriksson värvades av den italienska klubben Genoa. Och tränare Poya Asbaghi är inte helt glad över att förlora honom.
– I Sebastian Eriksson tappade vi inte bara en spelare utan även en spelare som kunde spela i flera positioner, säger Abaghi till Sportbladet.

Klockan tickar och seriepremiären närmar sig med stormsteg. De allsvenska klubbarnas försäsonger har dragit igång och spänningen i luften går i princip att ta på. IFK Göteborgs träningar flyter vidare och ska under lördagen spelar man träningsmatch mot ett danskt motstånd i form av Ålborg.

Men allt är inte frid och fröjd. Laget och tränaren dras nämligen med en del skavanker i truppen. Patrik Karlsson Lagemyr, Rasmus Wikström och Noah Alexandersson är borta. De två förstnämnda är skadade och den senare är sjuk. Dessutom sålde man Sebastian Eriksson tidigare. Detta gör att Poya Asbaghi bara har 17 spelare till sitt förfogande.

– Vi är väldigt tunna just nu. I Sebastian Eriksson tappade vi inte bara en spelare utan även en spelare som kunde spela i flera positioner, säger tränaren Poya Asbaghi till Sportbladet.

Vidare menar han att klubben behöver värva in spelare.

– Det är klart att vi letar förstärkningar. Först och främst behöver vi ha in en mittback. Där finns ett stort tomrum eftersom även Rasmus Wikström är långtidsskadad.

– Efter att Lasse Vibe lämnade så är Robin Söder den enda riktiga forwarden i truppen. Så där finns de mest primära behoven just nu. Sedan får vi se om det kan dyka upp något annat också.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här