Foto: Bildbyrån

Under söndagen fullbordades en av årets största skrällar i italiensk fotboll: Atalanta är klara för spel i Champions League för första gången i klubbens 111-åriga historia. ”Ingen av oss trodde var möjligt, inte i vår livstid”, erkände huvudtränaren Gian Piero Gasperini. 

Inför sista omgången var det fyra lag som hade chans att ta sig till Champions League inför nästa säsong. Atalanta hade allt i egna händer hemma mot Sassuolo. Vid vinst var avancemanget klart. Men det satt långt inne.

Sassuolo gjorde 1-0 20 minuter in i matchen. Atlanta var då utanför Champions League-platserna. Men efter Zapatas kvitteringsmål kom också 2-1 och 3-1 till hemmalaget. Alejandro Gomez och Mario Pašalić fastställde med sina mål slutresultatet och såg till att Atalanta fixade tredjeplatsen.

”Det var en jättesvår säsong”, erkände huvudtränaren Gian Piero Gasperini till Calciomercato efter matchen. ”Att Atalanta spelar i Champions League är något ingen av oss trodde var möjligt, inte i vår livstid. Vi kommer göra bra i från oss i turneringen.”

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här