Igår ägde den tunga fotbollsmatchen Super Cup rum, där segrarna i förra säsongens Champions League och Europa League gör upp mot varandra. Den här gången blev det ett extra spännande möte då det var ärkerivalerna Real Madrid och Altético Madrid som ställdes mot varandra. Lagen har ursprunget i samma spanska stad och är därmed kända för att bjuda på riktig derbykänsla när de möts.

Matchen spelades på neutral mark i Tallin och redan i den första minuten kunde Diego Costa sätta det första målet. Real kunde sedan kvittera drygt en halvtimme in i matchen genom Karim Benzema och efter paus tog man ledningen efter en straff av Sergio Ramos. Innan ordinarie tid var över kunde Costa sätta ytterligare ett mål för sin klubb och på så sätt ta mötet till förlängning. Här lyckades såväl Saúl Ñíguez och Koke få in varsin boll och på så sätt stänga matchen.

För Atlético blev segern deras tredje vid lika många deltagande. Real Madrid har i sin tur medverkat i fler amatcher under åren och här tagit hem fyra segrar. Detta är inte heller första gången som finalen spelats mellan två lag från samma nation. Mellan åren 2014-2016 var det idel spanska klubbar som tog sig hela vägen hit och senast som ett klubblag från ett annat land tog hem titeln var 2013.