Foto: Bildbyrån

I kvällens Champions League gick Chelsea och Bayern Munchen vidare efter komfortabla returmatcher. Chelsea slog ut Atletico Madrid med totalt 3-0 efter 2-0 ikväll. I Munchen tog sig hemmalaget vidare efter 2-1 ikväll och sammanlagt 6-2. Nu är alla åttondelsfinaler färdigspelade och några av giganterna har redan nu fått lämna som till exempel Barcelona och Juventus.

I London tog Chelsea en bekväm seger med 2-0 efter mål av Hakim Ziyech och Emerson. Över dubbelmötet var Chelsea det dominanta laget och Atletico hade över 180 minuter väldigt svårt att skapa några giftiga målchanser. Det mest händelserika en Atletico Madrid spelare gjorde under kvällen var att dra på sig ett direkt rött kort. Syndaren var Stefan Savic. I samband med en hörna armbåga han Rudiger i Chelsea som gick i backen. Domaren var snabb med att dra upp det röda kortet.

Matchen i London var inte speciellt spännande och det var inte heller Bayern Munchens match mot Lazio. Efter 4-1 i det första mötet i Rom var kvällens match mest en transportsträcka där Bayern tog hem vinsten med 2-1 efter mål av Lewandowski och Choupo Moting.

Lagen som är vidare till kvartsfinalerna är Bayern Munchen, Real Madrid, Chelsea, Manchester City, PSG, Borussia Dortmund, Porto och Liverpool. På fredag väntar lottning.

Artikeln är skriven av:

Martin FredrikssonMartin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här