Foto: Bildbyrån

I kvällens måstematch i Nations League vann det svenska landslaget över Kroatien med 2-1 och har fortsatt chansen att stanna kvar i A-gruppen i Nations League. Det kroatiska reduceringsmålet sent i andra halvlek förändrar dock förutsättningarna inför den avslutande omgången på tisdag kväll.

Den första halvleken var hyfsat jämn mellan Sverige och Kroatien men det svenska landslaget var något skarpare och gick till halvtidsvila med en 2-0 ledning efter mål av Dejan Kulusevski och Marcus Danielson.

Dejan Kulusevski gjorde sitt första mål i det svenska landslaget när han gjorde 1-0 i minut 36. Målet kom till efter fint svenskt spel där Mikael Lustig hittade in med en passning till Kulusevski som från sin position i straffområdet drev fram med bollen och lurade en kroatiskt spelare, vek inåt och rullade behärskat in bollen vid den bortre stolpen. I den första halvlekens slutsekunder ökade Sverige sedan på till 2-0 efter att Marcus Danielson nickat in en hörna.

I den andra halvleken var det fortsatt Sverige som var giftigare och hade bud på fler mål bland annat ett jätteläge för Albin Ekdal men målen uteblev för Sverige. Istället kunde Kroatien med tio minuter kvar reducera till 2-1 efter ett olyckligt självmål av Marcus Danielson. Samme Danielson hade sedan ett bra nickläge att utöka ledningen men den kroatiske målvakten stod emot. Den kroatiske reduceringen innebär att Sverige i den sista omgången på tisdag måste ta fler poäng än Kroatien för att undvika att ramla ur A-gruppen i Nations League. De svenska landslaget möter då Frankrike i Paris medan Kroatien tar emot Portugal i Zagreb.

Artikeln är skriven av:

Martin FredrikssonMartin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här