Foto: Bildbyrån

Efter två segrar mot norska Vålerenga så är BK Häcken klart för gruppspelet i Champions League. De gulsvarta kan nu inkassera några miljoner för bedriften.

Under onsdagskvällen blev BK Häcken det enda svenska laget att bli klart för Champions League. Göteborgs-laget vann den första matchen av två mot norska Vålerenga i förra veckan, då med 1-3 på bortaplan. Igår när lagen ställdes mot varandra ännu en gång så formerade Häcken samma elva förutom Filippa Angeldahl, som lämnat för Manchester City.

Och med det goda utgångsläget i handen med två måls fördel, så kunde BK Häcken borsta av norskorna igår. Seger med 3-2 på hemmaplan vilket innebär att man nu är klart för gruppspelet i Champions League 2021/22.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match. Vi är lite slarviga idag och bjuder in motståndarna mycket i vissa situationer. Vi kan bättre än vad vi visade idag, men ändå vinner vi matchen. Vi gör en riktigt kämpainsats och det känns fantastiskt skönt att vi tagit oss till gruppspel, säger tränaren Mats Gren till klubbens hemsida efter matchen.

Stina Blackstenius gjorde två mål i segern mot Vålerenga. BK Häcken kommer nu att kunna inkassera drygt 400 000 euro (drygt 4 miljoner kronor) med anledning av avancemanget. FC Rosengård lyckades inte med att avancera till Champions League efter en sammanlagd förlust mot Hoffenheim.