Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg har, i jämförelse med de senaste säsongerna, tagit några steg upp i tabellen och utvecklat sitt spel. Nu håller man på att rusta upp inför framtiden och planerar att på allvar utmana om ett SM-guld den kommande säsongen. – Jag får se vilka alternativ som finns, sade Marcus Berg till Fotbollskanalen

De inledde säsongen på ett fantastiskt sätt och såg länge ut att åtminstone gå mot topp tre i tabellen. En tid såg Blåvitt till och med ut att kunna utmana om ett guld redan i år. Poängen radades upp, tabellplaceringen var god och spelet såg bättre ut än på flera år.

Sedan kom verkligheten ikapp. Och då insåg man, både internt och externt, att klubben har en del kvar att jobba på. På väg upp är man dock, helt klart. Den saken poängterades av tränaren Poya Asbaghi efter matchen mot Malmö senast. På presskonferensen meddelade han att IFK Göteborg snart är där.

– Det vi har visat Sverige i år är inte vunna titlar, eller att utmana om Europaplatser, men vi har visat att vi är stora klubben som har vaknat. Vi är tillbaka. Njut av att vinna titlar i år, men vi kommer. Med de här unga spelarna så kommer vi där bakom.

Här är 34-åringen tydlig. Göteborgsklubben är att räkna med inom en snar framtid.

Landslagsspelarna på ingång?

Marcus Berg och Gustav Svensson har ju ett tag, speciellt under sommaren, ryktats vara nära en flytt till klubben. Sannolikheten för de övergångarna kan nu ha ökat en aning. För nyligen lämnades kommentarer som möjligen gör Asbaghis uttalande än mer spännande, då spelarna fick frågan om en eventuell flytt under den pågående landslagssamlingen, varpå svaren visade att det inte är helt uteslutet.

– Göteborg är hemma för oss. Det är klart att jag längtar till dagen då det händer. Sen när det är, om ett halvår, ett år eller tre år – det vet vi inte. Jag får se vilka alternativ som finns, sade Marcus Berg till Fotbollskanalen.

– Vi har haft kontakt innan (anfallaren och Kennet Andersson/Pontus Farnerud), sen är det min agent som sköter det. Annars har det inte varit så mycket kontakt nu mot slutet. De har väl sin säsong att stå i också.

Gustav Svensson förklarar för Fotbollskanalen att det är minst två klubbar det handlar om.

– De två alternativen som lockar mest är att stanna kvar i Seattle eller komma hem till Blåvitt. Det känns som att flytta till någon annanstans i Europa… då måste det vara något riktigt bra som ska dyka upp.

Spelarna ställs mot Malta under söndagen och IFK Göteborg spelar mot Djurgårdens IF den 21 oktober, kl. 19:00.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här