Foto: Bildbyrån

Dejan Kulusevski tog steget från Brommapojkarna till Atalanta 2016. Nu är det nästa BP talangs tur att göra samma flytt. 16-årige David Perez är klar för Serie A-klubben. 

Det är flera likheter mellan Kulusevski och David Perez. Båda är fostrade i Brommapojkarna, spelar som offensiva mittfältare och båda lämnar BP vid 16-års åldern för att spela för Serie A-klubben Atalanta.

Hur det har gått för Kulusevski har inte undgått någon. Han har nu fyra år senare i 20-års åldern blivit en stjärna i Serie A och har nyligen skrivit på för storklubben Juventus och är en del av svenska a-landslaget.

Kommer David Perez att bli den nya Kulusevski? Det återstår att se.

Perez ville själv lämna Brommapojkarna när Atalanta kom med ett anbud och han väljer nu alltså att som 16-år gammal att flytta från Sverige för att spela fotboll i Italien. David Perez har skrivit på ett kontrakt med Atalanta som är ett lån fram till sommaren 2021. Atalanta har sedan en option på att kunna köpa loss honom annars kommer han att återvända till Brommapojkarna.

BP får även betalat av Atalanta under låneperioden.

David Perez har tillhört BPs ungdomsakademi men fick tidigare under säsongen göra debut i A-laget när han spelade i svenska cupen för BP. Perez har även representerat svenska landslaget på ungdomsnivå.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här