Foto: Bildbyrån

Tvillingbröderna Martin och Marcus Olsson har länge spelat fotboll på hög europeisk nivå. De har dock varit utan klubbar i ungefär ett halvår nu och är sugna på nya utmaningar.
– Vi måste se det positivt, vi kan bygga upp oss och komma tillbaka starkare, säger Martin Olsson till HD.

Det tillhör minst sagt inte vanligheterna att Martin och Marcus Olsson står utan klubbar mitt under en brinnande säsong. De har snarare etablerat sig ute i Europa, i synnerhet i England, där de spelat fotboll under en väldigt lång tid. Skador och diverse tuffa tider i karriärerna har lett till att de båda nu står utan kontrakt, och istället har de fått träna på egen hand. I somras fick de dessutom träna med klubbarna Helsingborgs IF och Högaborg här i Sverige. I en intervju med HD håller bröderna trots allt humöret uppe, efter att ha kört ett hårt pass på gymmet.

– Det är annorlunda. Det har inte hänt tidigare, det är första gången på fjorton år där jag inte tränar fotboll vid den här tiden, säger Martin i en intervju med HD.

– Men vi måste se det positivt, vi kan bygga upp oss och komma tillbaka starkare. Vi har inte velat ta den första klubben som dykt upp, det ska kännas rätt och passa vår spelstil. Förhoppningsvis går vi till någon klubb i januari. Vi känner oss redo.

Den ene av tvillingarna, Martin, ska på vinterturné med landslaget och längs vägen kan han göra klart med en ny klubb. EM 2020 och en återkomst till det ”riktiga” landslaget är målet.

Vad som blir nästa destination är ännu oklart. Tydligt är i alla fall att tvillingbröderna inte stänger några dörrar överhuvudtaget.

– Vi stänger inte några dörrar för någon klubb, vi kommer lyssna på det vi får på bordet och ser vad som passar bäst. Men vår första tanke är utomlands, säger Martin Olsson till HD.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här