Efter kvalet mellan Brommapojkarna och Utsikten är platserna på den svenska fotbollsscenen oförändrade. BP stannar kvar i allsvenskan efter att ha vunnit med sju mål och Utsikten får kämpa vidare i superettan. 

I går spelade Utsikten mot Brommapojkarna på Grimsta IP i den andra kvalmatchen. Utsikten stod inför en tuff uppgift med underläge på sju mål från första matchen. Utgången blev dock inte som förväntat när matchen efter bara 10 minuter fick avbrytas efter ett oväntat strömavbrott. Ljuset slocknade på Grimsta IP och spelarna tvingades vänta i över en timme innan matchen kunde återupptas.

Efter det långa avbrottet såg spelarna trögstartade ut. Trots att Utsikten försökte återhämta sig från det stora underläget lyckades de inte komma igenom Brommapojkarnas försvar. Inför den andra halvleken gjorde Utsikten några byten och in kom Lucas Hedlund och Fredrik Martinsson in i ett försök till mer rörelse i anfallsspelet. Trots detta förblev matchen relativt chansfattig. De båda lagen hade några få möjligheter till att skapa fördel, men lyckades inte och matchen blåstes av till 0-0.

Den mållösa matchen innebär att Utsikten får behålla sin plats i superettan nästa säsong. Enligt lagkapten Erik Westermark tyckte han att de var det bättre laget, men det stora underläget från första matchen gjorde det svårt för dem att komma ikapp. På andra sidan säkrade Brommapojkarna sin plats i allsvenskan även nästa år efter att ha vunnit kvalet med en sammanlagd målskillnad på 7-0.

För Brommapojkarna var känslan av lättnad större än glädjen över segern. Kaptenen Amadeus Sögaard nämnde för Discovery+ att säsongen hade sina upp- och nedgångar, men det var skönt att avsluta med att säkra kontraktet i allsvenskan.