Foto: Bildbyrån

Djurgården vann söndagens möte mot Elfsborg med 2-0 efter straffmål av Fredrik Ulvestad. En straff som föranleddes av en omdiskuterad situation där huvudpersonen själv nu skickar en passning till alla som anklagat honom för att ha filmat. ”Alla borde hålla käften och hitta något annat att prata om”, skriver Buya Turay på sin Instagram.

Buya Turay serverades en fin djupledsboll och just när han skulle ta emot bollen föll han till gräset. Domaren Glenn Nyberg dömde snabbt straff och Djurgården kunde utöka ledningen till 2-0 genom Fredrik Ulvestad. Och efteråt var det straffsituationen i sig alla ville diskutera.

Vad som såg ut att ha varit en kontakt med Elsborg-backen Jon Jönsson menade vissa var en filming av Buya Turay. Djurgårds-anfallaren kommenterade själv inte händelsen efter match, men slår dock inifrån sig anklagelserna på sin Instagram.

”Om det här är filmning så är jag beredd att ta straffet från Svenska Fotbollförbundet. Så alla borde hålla käften och hitta något annat att prata om, i stället för att snacka skit på sociala medier för att bli kända. Gå hem, sup er fulla och gå och lägg er”, skriver Buya Turay.

Ingen straff 

Filmning eller inte. Straff, det skulle det inte ha varit. Det menar domaren Glenn Nyberg. Han erkänner att kontakten mellan spelarna var utanför straffområdet, och att en straff därför aldrig skulle varit aktuellt.

”Där och då uppfattade jag det som att den var innanför och därför bedömde jag det som en straff”, konstaterar Nyberg.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här