Finalen i Champions League 2022 kommer inte att spelas i Sankt Petersburg som det var bestämt. Det bekräftar nu UEFA som väljer att flytta finalen till Frankrike.

Under natten mot torsdag så invaderade Ryssland grannlandet Ukraina och startade något som kan förklaras som ett krig. Den militära insatsen har påverkat hela Europa i allmänhet och framför allt Ukraina i synnerhet. Men även Ryssland får konsekvenser av deras presidents agerande.

Torsdagen fylldes av många avhopp inom idrotten när det gäller längdskidor, bandy och andra idrotter när utövare bojkottar tävlingar i Ryssland. En av de största globala händelserna under 2022 är Champions League-finalen för herrlag, som korar Europas bästa klubblag under säsongen. Den finalen skulle ha spelats på Krestovskij Stadion i Sankt Petersburg. Men efter oroligheterna i Ukraina men också i Ryssland så väljer nu UEFA att flytta den stora finalen.

Ny spelplats för Champions League-finalen är Stade de France i Paris, detta meddelar UEFA på sin hemsida. Finalen kommer fortfarande att spelas den 28 maj med avspark 21:00, som tidigare bestämt.