Foto: Bildbyrån

Istanbul skulle ha anordnat Champions League finalen förra säsongen, men då blev slutspelet flyttat till Portugal och Lissabon till följd av pandemin. Detta gjorde att Istanbul istället skulle få anordna finalen denna säsongen. Men nu väljer UEFA att återigen flytta finalen och Istanbul går återigen minste om finalen. Finalen mellan Manchester City och Chelsea kommer istället att spelas på Estádio do Dragão i Porto.

Anledningen till att UEFA väljer att flytta matchen från Turkiet och Istanbul är på grund av reserestriktionerna mellan Storbritannien och Turkiet. Alla som reser från Storbritannien behöver sitta tio dagar i karantän när man anländer till Turkiet. Detta gjorde att UEFA valde att flytta matchen till ett land där inte restriktioner för folk från Storbritannien finns. Portugal är i dagsläget det enda landet i Europa som tillåter besökare från Storbritannien utan att de behöver sitta i karantän först när de landat.

Detta är en av anledningarna till att UEFA nu väljer att placera finalen i Portugal och Porto. Den andra är att det kommer att tillåtas publik på matchen. Totalt kommer 12 000 åskådare att få komma in på Estádio do Dragão som i vanliga fall rymmer 50 000 åskådare. 6000 platser har tilldelats vardera klubb.

Finalen mellan Manchester City och Chelsea spelas den 29 maj med avsparkstiden 21:00.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här