Både BK Häcken och FC Rosengård spelade kval till Champions League på bortaplan igår. BK Häcken var nära att skrälla på bortaplan mot världslaget PSG medan Rosengård tog en viktig poäng mot norska Brann.

Det pågår kval till Champions League för de svenska storlagen just nu. BK Häcken fick som bekant en tuff motståndare i sitt kvalmöte i form av det franska storlaget Paris Saint Germain (PSG). FC Rosengård fick också en tuff lottning i Brann från Norge.

De första av två möten spelades under onsdagen där BK Häcken åkte till Paris. Hisings-laget fick ingen drömstart på matchen när den nederländska superstjärnan Lieke Martens gjorde 1-0 till PSG efter dryga kvarten. Men tio minuter senare kunde Häcken kvittera till 1-1 genom Marika Bergman Lundin och väcka liv i matchen. Bergman Lundins relativt tidiga mål till 1-1 såg ut att hålla sig nästan hela matchen. Men istället för att åka hem med en poäng från Paris så fick BK Häcken se Kadiatou Diani sätta dit 2-1 för PSG i den 86:e minuten, vilket också blev slutresultatet. BK Häcken var dock nöjda med matchen i sin helhet, där man visade att man verkligen kan stå upp mot denna typ av lag.

– Det var blandade känslor. Det var ”fan vi var så nära” men också ”fan vad bra vi står upp”. Vi mötte ett av världens bästa lag på bortaplan i Paris och det är på förhand inte en enkel uppgift. Vi visar att vi är ett så pass starkt lag och vi står upp sjukt bra och får med oss ett bra resultat. Uppgiften känns inte omöjlig utan den känns väldigt öppen, säger Häckens lagkapten Filippa Curmark till Fotbollskanalen efter matchen.

Parallellt spelade Häckens toppkonkurrent FC Rosengård bortamatch i norska Bergen mot toppklubben Brann. Hemmalaget Brann tog ledningen efter 20 minuter men FC Rosengårds jakt på kvittering bar till slut frukt. I den 77:e minuten kunde danskan Olivia Möller Holdt sätta dit 1-1 för Rosengård, vilket blev slutresultatet. Rosengård tar med en poäng hem till Malmö och en möjlig fördel inför returen.

Både BK Häcken och FC Rosengård spelar returmöten mot PSG respektive Brann på hemmaplan onsdagen den 28 september. Nästa vecka alltså.