Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping byter lagkapten. Christoffer ”Totte” Nyman tar över kaptensbindeln och Linus Wahlqvist blir vice lagkapten för herrlaget.

Rikard Norling har valt att peta Alexander Fransson som lagkapten för IFK Norrköping. Beslutet togs upp i dagarna, där Rikard Norling letar en långsiktig lösning snarare än en kortsiktig.

– För mig är det viktigt att kaptenen är närvarande och att jag kan räkna med honom på sikt. Så ligger det inte till nu, säger han till Norrköpings Tidningar.

Den tidigare lagkaptenen Alexander Fransson ska ha uttryckt en vilja att lämna klubben för andra äventyr, och är en kortsiktig lösning som lagkapten. Något som Rikard Norling inte vill ha.

– Alexander (Fransson) har gett ett besked att han vill avvakta, för mig känns det sannolikt att han kommer lämna som en fri spelare. Det är de förutsättningar som råder nu, och jag skulle gärna se honom vara kvar som lagkapten. Men i det läget vi är nu, med ett utgående kontrakt i sommar och att vi inte i dagsläget förhandlar om ett nytt, är det sannolikt att han inte kan vara kvar som kapten för det här laget, säger Norling.

Nyman ny lagkapten

I och med beslutet att peta Fransson som lagkapten, har Rikard Norling valt att välja en ny lagkapten och en vice lagkapten. Föga förvånande tar den förra vice lagkaptenen, Christoffer ”Totte” Nyman över bindeln för IFK Norrköping framöver. Det meddelar klubben på sin hemsida.

Skyttekungen från i fjol bar bindeln under stora delar av säsongen, när Alexander Fransson var frånvarande och har en viss erfarenhet av rollen.

Som vice lagkapten har Norling valt ytterbacken Linus Wahlqvist, som har ett långt förflutet i klubben, precis som Christoffer Nyman.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här