Foto: Bildbyrån

Alhassan ”Crespo” Kamara är klar för IFK Värnamo. Anfallaren från Sierra Leone blir klubbens största namn någonsin enligt sportchefen Håkan Söderberg.

IFK Värnamo är nykomlingar i Superettan den här säsongen. Anförda av legendaren Jonas Thern på tränarbänken vann klubben division 1 Södra den gångna säsongen och avancerade till Sveriges näst högsta serie.

Nu har klubben gjort ett nyförvärv som klingar högt i svensk fotboll. Den tidigare AIK-anfallaren Alhassan ”Crespo” Kamara har skrivit på för Smålandsklubben.

Enligt IFK Värnamos sportchef Håkan Söderberg är ”Crespo” den mest välmeriterade spelaren någonsin att värvas till Finnvedsvallen.

– I namnkunnighet är han den största som kommit till Värnamo. Sedan är det ingen garanti för att man lyckas bara för att man har spelat högre upp. Men i kvalifikationer så har vi aldrig haft, mig veterligen, en spelare med bättre meriter än ”Crespo”, säker Söderberg till Värnamo Nyheter.

Kamara kom till Sverige redan 2011 när han lånades ut till Boden. Efter lånesejouren värvade AIK den då 19-årige anfallaren. Idag, 28 år gammal har ”Crespo” Kamara spelat i AIK, Örebro SK, BK Häcken och senast Halmstad BK i svensk fotboll. Däremellan har han även ett utlandsäventyr i grekiska Panetolikos.

IFK Värnamo har sedan tidigare en historia av att ha lyckats med värvningar av anfallare från Sierra Leone. Mohamed Bangura spelade för klubben 2010 och värvades efter det av AIK och gick sedermera till den skotska storklubben Celtic. Även Alhaji Kamara gjorde en succésäsong i Värnamo på lån innan han blev värvad av IFK Norrköping 2014.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här