Foto: Bildbyrån

Idag inleds semifinalerna i årets Champions League med de första matcherna i dubbelmötena. Lagen som kommer att ställa sig på planen ihop under dagen är engelska Tottenham och nederländska Ajax.

De två lagen har mött varandra i den internationella ligan vid ett tidigare tillfälle, vilket skedde under början av 80-talet. Då vann det brittiska laget dubbelmötet som slutligen tog dem hela vägen till semifinal. Senaste gången som Ajax stod i en CL-semi var 1997 och detta var då den åttonde semifinalen som man nått. För Spurs finns det endast en tidigare säsong som laget tagit sig hela vägen till en semi, vilket skedde så tidigt som 1962.

Dagens match på Tottenhams arena i London har avspark klockan 21:00 och visas då på TV6.

Under morgondagen är det sedan spanska klubben FC Barcelona som ställs mot engelska klubben Liverpool på storarenan Camp Nou i Barcelona. De två lagen har mött varandra flera gånger tidigare i ligan, där Liverpool vunnit majoriteten av dubbelmötena. Senast som FC Barcelona stod i en semifinal var 2015, där man slutligen gick hela vägen till sin femte CL-seger. Den engelska klubben tog sig i sin tur hela vägen till final i fjol, där man föll mor Real Madrid.

Morgondagens match mellan FC Barcelona och Liverpool börjar klockan 21:00 går då att se i Viasats kanaler.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här