Foto: Bildbyrån

Uefa har nu bestämt sig för att även flytta fram damernas fotbolls-EM som skulle ha spelats nästa sommar till 2022. Detta på grund av att mästerskapet annars skulle ha krockat med herrarnas EM som har flyttats från i sommaren till sommaren 2021. 

Beslutet kommer efter ett extra insatt möte som Uefa har haft där det bestämdes att även damerna får vänta ytterligare ett år på att spela sitt EM.

– Vi har noggrant övervägt våra alternativ och genom att flytta EM för damer till nästa år säkrar vi att vårt stora dammästerskap blir den sommarens enda stora mästerskap. Då får mästerskapet den uppmärksamhet det förtjänar, säger Uefas ordförande Aleksander Čeferin i ett uttalande

Damernas EM som skulle ha spelats sommaren 2021 i England mellan datumen 11 juli till 1 augusti, kommer nu istället att spelas 6 till 31 juli 2022.

Då herrarnas VM som även spelas 2022 inte kommer att spelas på sommaren som vanligt utan i vintern på grund av värmen som är i Qatar på sommaren gjorde det möjligt att lägga damernas EM under sommaren 2022 utan att de krockar med några andra mästerskap.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här