Foto: Bildbyrån

I säsongens första Manchester derby bjöd båda lagen på solitt försvarsspel vilket för TV-tittarna inte var särskilt roligt att titta på. Målchanserna var väldigt få vilket gjorde att matchen slutade 0-0 på Old Trafford. 

Hemmalaget Manchester United kom till mötet med City med ett snöpligt uttåg i Champions League i ryggen vilket säkert påverkade kvällens match. United prioriterade i första hand defensiven vilket gjorde att det offensiva spelet blev lidande. Bruno Fernandes är den spelaren i United som oftast lirkar upp motståndarnas försvar genom antingen sitt fina skott eller sina precisa passningar. I kvällens match var han uddlös som resten av laget.

En faktor som Viasat studion tog upp som dom trodde kunde vara en förklaring till de båda lagens bleka prestation var avsaknaden av publik. I vanliga fall brukar publiken ge spelarna den där extra energin som spelarna behöver för att tända till i det tajta spelschemat.

I veckan som kommer är det dags för en ny Premier League omgång där United på torsdag gästar Sheffield United medan City tar emot West Bromwich på tisdag.

Artikeln är skriven av:

Martin FredrikssonMartin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här